Bugün içinde yaşadığımız toplumun sorunlarını anlayabilmek ve bu sorunların kökenlerini kavrayabilmek için yakın Türkiye tarihi okuması fikriyle yola çıktık.

Düşüncelerimizi ve eylemlerimizi şekillendiren hakim anlatıları sorgulamak istiyoruz. Bu anlatılar hakkında farkındalık kazanmak ve böylece kendimize yeni bir ifade alanı yaratmak için tartışıyoruz, okuyoruz ve biraradayız.

Bizler hem kendi coğrafyamızda hem de dünyada varolan adaletsizliklere karşı sorumluluk duyuyor ve yaşamlarımızı bu bilinçle şekillendirmeye çalışıyoruz. Bu çabamızı paylaşmak ve bizimle benzer kaygıları olan insanlarla birarada olmak istiyoruz.

12 Eylül 2007 Çarşamba

Osmanlı İmparatorluğu'unda Sosyalizm ve Milliyetçilik 1876 - 1923

Osmanlı İmparatorluğu'nda Sosyalizm ve Milliyetçilik 1876 - 1923:
Türkiye'de Sosyalizmin Oluşmasında ve Gelişmesinde Etnik ve Dinsel Topluluklar (Makedon, Yahudi, Rum, Bulgar ve Ermeni Anasır'ın) Rolü

Derleyenler: Mete Tunçay, Eric Jan Zürcher
İletişim Yayınları

Lozan Antlaşması’na kadar “azınlık” olarak tanımlanmayan etnik ve dinî unsurlar; çerçeveyi biraz daraltırsak gayrı-müslim Osmanlılar hemen hemen bütün Batılılaşma akımlarında olduğu gibi sol fikir ve hareketlerin yayılmasında da öncülük etmişlerdi: Bugüne kadar ışıkla ve yazıyla gerektiğince buluşamamış, önemli bir tarih kesiti. Zürcher, Feroz Ahmad, Adanır, Dumont, Noutsos, Yalımov ve Ter Minassian’ın makaleleriyle...

272 Sayfa / 17.000.000 TL - 17,00 YTL
Ideefixe Fiyatı: 14.95 YTL

Hiç yorum yok: